ßßß

SKŁADNIKICiasto:1 1/2 szklanki maki3 łyżki kakao1 kostka margaryny1 łyżeczka proszku do pieczenia1 cukier waniliowy4 jajka5 łyżek wodyMasa serowa:50 dag sera4 jajkaszklanka cukru1/2 kostki masławiórki kokosowe do posypaniaWYKONANIEPrzygotowanie ciasta.Margarynę, cukier gotować ok. 5 min. Po ostudzeniu dodać żółtka, delikatnie ubijać. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.W oddzielnym naczyniu ubić na sztywno białka, dodać do masy. Delikatnie wymieszać.Ciasto wylać na średniej wielkości blaszkę.Przygotowanie masy serowej.Ser przekręcić przez maszynkę. Masło utrzeć z cukrem , dodać jajka i dobrze rozetrzeć.Porcjami wkładać ser i miksować. Masę serowa wylać na ciasto.Pod wpływem ciężaru trochę ciasta zmiesza się z serem. I o to chodzi. Ponieważ powinno to być ciasto łaciate.Sernik wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni ok. 60 min.
SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.