Smaczna i i pachnąca wiosną surówka z młodej kapusty. Koperek , szczypiorek, rzodkiewka wszystko w jednym. Warto zaserwować rodzinie do obiadu.Zapraszam na bloga.SKŁADNIKI:1 główka młodej kapusty1 pęczek koperku1 pęczek szczypiorku5 rzodkiewek1 marchewkamały kawałek poraszczypta soli4 łyżki jogurtu naturalnego1 łyżka octu winnego jasnegopół łyżeczki cukruWYKONANIEKapustę szatkujemy lub drobno kroimyDodajemy stratą na grubych oczkach tarki marchewkę i pokrojonego w talarki poraSzczypiorkoperek kroimy drobno. Nie dajemy jeszcze do kapustyRzodkiewkę ścieramy na tarceKapustę solimy mieszamy i zostawimy na kilka minut. Odciskamy i dodajemy pozostał składniki. wszystko łączymyPrzed podaniem dodajemy jogurt i ocet, cukier. Mieszamy i gotoweSMACZNEGOCzekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.