Wykonanie
Zaczyna się sezon przygotowań rożnych
przetworów. Powidła,
konfitury, sałatki,
ogórki. Polecam bardzo dobrą
sałatkę, która składa się z różnorodnych składników, dlatego jest pyszna i wyjątkowa. Zrobiłam jedną porcję, ale szykuję się na następną.
SKŁADNIKI:Łatwe do zapamiętania, bo każdego ze składników potrzebujemy 1 kg.
Papryka,
cebula,
marchew,
ogórki świeże( nie obieramy),
kapusta biała,
jabłka. Do tego 1/2 szklanki
octu 10 %, pół szklanki
cukru, 1/2 szklanki
oleju, 1 łyżka
soli, 1 łyżka
pieprzu.
Polecam również:
Przetwory- Krokodylki
Pomidorki koktajlowe z
mozzarelląWYKONANIEMożemy wszystko przepuścić przez melakser. Ewentualnie zetrzeć na małej szatkownicy. Następnie warzywa połączyć dodać
olej,
cukier,
ocet,
sól pieprz- wymieszać. Pozostawić ,aż wyraźnie puszczą sok. Nie trwa to zbyt długo.
Sałatkę nakładamy do słoików lekko dociskamy. Pasteryzujemy ok. 20 min.GOTOWE - SMACZNEGO W ZIMOWE DNI