Wykonanie
UgotujmyCos.plBlog kulinarny - przepisy
HomeSAŁATKI / SURÓWKIsurówka z
kapusty pekińskiej z
olejem rzepakowymPolecam przepis na surówkę z
kapusty pekińskiej..Prosta.szybka w wykonaniu a zarazem bardzo smaczna surówka .Dodatek do
mięs i ryb..Serdecznie polecamProdukty:1/2 główki średniej
kapusty1/2
papryki czerwonej1/2
ogórka surowego1/2 pęczka
koperkusos winegret:4 łyżki
oleju rzepakowego2 ząbki
czosnku.1 łyżeczka
miodu ,
sól,pieprz/przepis podany oddzielnie/..Wykonanie:
kapustę ,
paprykę oraz
ogórek kroimy ..dodajemy drobno pokrojony
koperek .polewamy
sosem winegret..tzn.
olej rzepakowy .
czosnek przeciśnięty przez wyciskacz.
miód pieprz . łączymy razem energicznie mieszając mątewką..
Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego stosuje go w mojej kuchni .ponieważ dbam o zdrowie swoje i swojej rodzinyPodajemy do
mięs lub
ryby..Można dodać wiecej
papryki każdej z koloru ..Powiązany przepis:
karkówka po cygańskukotlet
schabowy inaczejWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z
brokułami i
kurczakiemAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStrony
CIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy
Ta strona korzysta z
ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zamknij Dowiedz się więcej