Wykonanie
HomeDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNE
grzyby leśne w
śmietanieSkładniki:50 dkg (oczywiście może być więcej) świeżych
grzybów1 duża lub 2 mniejsze
cebule2 łyżki
masła2 łyżki
oliwy z oliwekduży pęczek
natki pietruszki1/2 szklanki
śmietanysól,
pieprzWykonanie:
Grzyby oczyścić z igliwia i piasku (ja unikam płukania ich w wodzie – kapelusze wystarczy na koniec przetrzeć wilgotną ściereczką). Pokroić na mniejsze kawałki.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę.
Natkę opłukać i osuszyć. drobno pokroić..Na patelni rozgrzać
oliwę i
masło, wrzucić pokrojoną
cebulę i zeszklić. Dodać
grzyby i na silnym ogniu smażymy chwilkę , delikatnie mieszając jednocześnie uważając by się nie przypaliłydoprawić
solą i
pieprzem ,dolać odrobinę
wody i dusić na wolnym ogniu około 15 minut .Na końcu dodajemy
śmietanę zahartowaną wydzielonym sosem oraz
natkę pietruszki..przegotowując na wolnym ogniu..Podajemy z grubym
makaronem..Nie mam na razie tegorocznych zdjęć ,ponieważ u mnie nie ma jeszcze
grzybów..jak się tylko pojawią dodam..Tak zrobione
grzyby są przesmacznepolecam serdeczniePowiązany przepis:tortilla wegetariańska
kaczka nadziewana
jabłkami – marynowanaWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator

Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z
brokułami i
kurczakiemAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStrony
CIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy
