ßßß
Cookit - przepis na 121. Nadziewajki makaronowe
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
121. Nadziewajki makaronowe
Składniki
Parówki
Makaron
Fasola szparagowa
Fasola czerwona
Wermut
Papryczka ostra
Chili
Imbir
Sok z cytryny
Sól
Pieprz
Wykonanie
Parówki
nadziewane
makaronem
a
makaron
nadziewany
fasolką
- tak to sobie wymyśliłam moje nadziewajki
makaronowe
gotowane w
ostrym
rosole.
parówki
cienkie: 4 sztuki
makaron
grube rurki: ok 1/4 paczki
fasolka szparagowa
, świerza lub mrożona: 1/2 paczki
fasolka czerwona
z puszki: 1 puszkarosół:1 litr
wermut
: 100 ml
ostra papryczka
chilli
: 1 sztświeży
imbir
: 3-4 cm
sok z cytryny
: 1 łyżeczka
sól
,
pieprz
Parówki
kroimy na kawałi o długości ok 1,5-2 cm, następnie nadziewamy je na nieugotowane rurki
makaronu
.Do śrokda każdej rurki makaronowej wkładamy
fasolkę szparagową
.Wbrew pozorą czynność ta przebiega szybko i sprawnie.Do rosołu dodajemy
sok z cytryny
,
imbir
pokrojony w cienkie plasterki, drobno posiekaną papryczkę i
wermut
. Gotujemy 10 - 15 minut i odcedzamy.
Makaron
z
parówkami
zalewamy rosołem. Gotujemy na wolnym ogniu przez ok 10-15 minut to czasu, aż
makaron
stanie się miękki. Pod koniec dodajemy
fasolkę
z puszki przepłukaną zimną
wodą
.Doprawiamy
pieprzem
i ewentualnie
solą
.
Źródło:
http://jadloiczytadlo.blogspot.com/2013/06/parowki-nadziewane-makaronem-makaron.html
Przepisy powiązane
Grillowana fasolka szparagowa na ostro
Rosół
Makaron z sosem paprykowym
Expresowe spaghetti z natką pietruszki
Carpaccio z piersi kurczaka
Składniki powiązane (0)