ßßß
 
            
         Składniki :4 czerwone papryki1 średnia cebula2-3 ząbki czosnku0,5 łyżeczki słodkiej i pikantnej paprykiszczypta płatków chillisól, pieprz250-300g ulubionego makaronu (u mnie spaghetti)
Składniki :4 czerwone papryki1 średnia cebula2-3 ząbki czosnku0,5 łyżeczki słodkiej i pikantnej paprykiszczypta płatków chillisól, pieprz250-300g ulubionego makaronu (u mnie spaghetti) Przygotowanie :Papryki upiec w piekarniku, aż będą miękkie (około 30 minut w 180 stopniach, w połowie czasu można je odwrócić). Ostrożnie wyjąć (najlepiej szczypcami), owinąć w folię i odstawić na kilka minut, obrać ze skórki i usunąć gniazda nasienne.Makaron ugotować al dente i odcedzić.W międzyczasie na patelni zeszklić cebulę z czosnkiem, doprawić solą i pieprzem.Upieczoną i obraną paprykę i przesmażoną cebulę dokładnie zmiksować po czym przetrzeć przez sito, przełożyć do garnka, lekko podgrzewać i doprawić do smaku solą, pieprzem, papryką (słodką i ostrą) oraz płatkami chilli. Chwilę gotować, aby sos zgęstniał, dodać makaron, wymieszać aby pokrył się sosem i natychmiast podawać.
Przygotowanie :Papryki upiec w piekarniku, aż będą miękkie (około 30 minut w 180 stopniach, w połowie czasu można je odwrócić). Ostrożnie wyjąć (najlepiej szczypcami), owinąć w folię i odstawić na kilka minut, obrać ze skórki i usunąć gniazda nasienne.Makaron ugotować al dente i odcedzić.W międzyczasie na patelni zeszklić cebulę z czosnkiem, doprawić solą i pieprzem.Upieczoną i obraną paprykę i przesmażoną cebulę dokładnie zmiksować po czym przetrzeć przez sito, przełożyć do garnka, lekko podgrzewać i doprawić do smaku solą, pieprzem, papryką (słodką i ostrą) oraz płatkami chilli. Chwilę gotować, aby sos zgęstniał, dodać makaron, wymieszać aby pokrył się sosem i natychmiast podawać. Smacznego !
Smacznego !