ßßß
 
            
         porcja długiego makaronu dla dwóch osóboliwa do smażenia1-2 średnie cebule3 duże ząbki czosnkuszczypta szafranu1 - 2 cukinie, w zależności od wielkości, ja miałam dwie malutkie tzw. baby i to wystarczyło;)sól i pieprzdwie szczypty płatków chili lub około połowy świeżej papryczki chili drobniutko pokrojonej100-150ml gęstej śmietanyMakaron ugotować al dente. Odcedzić.Na patelni rozgrzać oliwę, zeszklić na niej drobno posiekaną cebulkę aż się zeszkli, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i szafran, smażyć przez chwilę, następnie dodać cukinię pokrojoną w drobną kostkę, wymieszać, doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem. Wlać śmietanę i dodać chili. Dusić przez kilka minut. Dodać ugotowany makaron, dokładnie wymieszać i od razu podawać, posypane startym parmezanem.
porcja długiego makaronu dla dwóch osóboliwa do smażenia1-2 średnie cebule3 duże ząbki czosnkuszczypta szafranu1 - 2 cukinie, w zależności od wielkości, ja miałam dwie malutkie tzw. baby i to wystarczyło;)sól i pieprzdwie szczypty płatków chili lub około połowy świeżej papryczki chili drobniutko pokrojonej100-150ml gęstej śmietanyMakaron ugotować al dente. Odcedzić.Na patelni rozgrzać oliwę, zeszklić na niej drobno posiekaną cebulkę aż się zeszkli, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i szafran, smażyć przez chwilę, następnie dodać cukinię pokrojoną w drobną kostkę, wymieszać, doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem. Wlać śmietanę i dodać chili. Dusić przez kilka minut. Dodać ugotowany makaron, dokładnie wymieszać i od razu podawać, posypane startym parmezanem.
 Smacznego!
Smacznego!