Ciasto:1 kostka margaryny4 żółtka3 szklanki mąki pszennej2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia2 łyżeczki cukru pudruMasa krówkowa;400 g cukierkówkrówekok 1 szklanki mleka400 g orzechów włoskich2 budynie śmietankowe, waniliowe lub karmeloweCiasto wyrobić i włożyć do lodówki na 30 minut.Cukierki rozpuścić w mleku na bardzo wolnym ogniu, często mieszając. Na końcu masa musi mieć konsystencje gęstej śmietany. Orzechy rozdrobnić na drobno i dodać do masy kówkowej, trochę masy zostawić na polewę.Ciasto dzielimy na 3 równe części i rozwałkujemy na wielkość średniej blachy lub też wylepiamy blachę ciastem. Na dwa placki wykładamy masę krówkową, jeden placek pozostaje bez masy. Wszystkie placki pieczemy w 170 stopniach przez ok 25 minut. Placki z masą krówkową przykrywamy pergaminem, gdyż orzechy bardzo szybko się przypalają.Gotujemy budynie w 3 i 1/2 szklance mleka. Połowę budyniu wylewamy na upieczone ciasto krówkowe i przykrywamy drugim ciastemkrówkowym, na to pozostały budyń i ostatnie ciasto bez masy krówkowej. Całość polewamy pozostałą masą krówkową bez orzechów.;