ßßß
SKŁADNIKI:bakłażan 1 sztbób u mnie niestety mrożony 200 gboczek gotowany lub wędzony 100 gser wędzony 100 goliwa z oliwek 2 łyżkisól morska 1 szczyptapieprz czarny 1 szczyptapapryka mielona słodka 1/2 łyżeczkioregano suszone 1 szczyptanatka pietruszki suszona 1 szczyptaPRZYGOTOWANIE:Bakłażana pokroić w mniejszą kostkę, posolić i przełożyć na cedzak tak aby soki mogły spokojnie spływać. Pozostawić na 15-20 minut. Następnie przepłukać i pozostawić do przeschnięcia. Na patelni lub w woku rozgrzać oliwę z oliwek.Kostki bakłażana posypać papryką mieloną słodką i przełożyć na patelnię, podsmażać. W tym czasie ugotować bób w lekko osolonej wodzie. odcedzić. Boczek pokroić w kostkę , dodać do bakłażana. Następnie przyprawić solą morską, pieprzem czarnym, oregano oraz pietruszką. Zmniejszyć ogień, dodać bób oraz pokrojony wędzony ser. Podsmażać ok 1 minuty, tak aby ser się nie roztopił. Podałam z greckim jogurtem. Smacznego :)