ßßß
SKŁADNIKI:kawałki kurczaka ok 1 kgpapryka czerwona, zielona , żółta po 1/2 sztczosnek 3 ząbkipieczarki 3 sztmarchewka 1 sztpapryka słodka 1 łyżeczkasól morska 1 szczyptapieprz grubo mielony 1 szczyptawino białe 1/ szklankimasło 2 łyżkiPRZYGOTOWANIE:Kawałki kurczaka – ja użyłam pałek – oczyszczamy, zdejmujemy skórkę. Na do żaroodpornego naczynia przeciskamy czosnek przez praskę. Dodajemy masło i układamy mięso. Papryki oczyszczamy z nasion i kroimy w łódeczki. Pieczarki kroimy w ćwiartki. Marchewkę oczyszczamy, ale nie obieramy i kroimy w słupki. Warzywa układamy pomiędzy kawałki kurczaka. Wszystko posypujemy solą, pieprzem oraz papryką czerwoną słodka. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 20 minut w temp 180 stopni. Po tym czasie podlewamy mięso 1/2 szklanki białego wina, przykrywamy i dusimy 30 minut. Smacznego:)