Wykonanie
Dziś nie
będę pisać za dużo.Dziś się cieszę z nadchodzących urodzin bloga i z tego co dla Was mam...A mam sporo...nagród, prezentów...<3Krem z dyniMój krem bierze również udział w konkursie na FaceBooku:https://www.facebook.com/mojanowafigura/app_357466927710122?app_data=%2Fprzepisy%2Ffb%2Flista%2F54%2Fkrem-z-dyni%2FBardzo dziękuję za każdy głos :)

Składniki:duża noga od
kurczakaok 2 litry
wodysólpieprzliść laurowyodrobina
curryłyżeczka
cukruok 400g dyniok 400g
ziemniakówpietruszkakawałek
selera
Mięso zalewam
wodą i gotuję aby uzyskać
bulion. W tym czasie obieram, myję i kroję w kostkę
ziemniaki i
dynię. Dorzucam do garnka.
Pietruszkę i
selera tak samo - obieram, myję i kroję w dowolne kawałki. Wszystko gotuję aż
mięso i warzywka będą miękkie. Całość doprawiam
solą,
pieprzem,
curry,
cukrem i wrzucam
listek laurowy. Krem ma być lekko słodkawy ale nie przesadźmy z
cukrem, bo
dynia jest już słodka sama w sobie. Gdy wszystko jest miękkie, wyciągam
mięso. Resztę starannie blenduję na gładką, aksamitną masę-krem. Zupę podaję z
groszkiem ptysiowym i z ciepłymi grzankami :) smacznego.