Wykonanie
Uff..powracam! Po długiej nieobecności z przyjemnością tu wracam :) Po licznych misjach i wyjazdach (bardzo miłych zresztą) w końcu
mogę wrócić do mojego bloga - i stwierdzam, że stęskniłam się za "blogowaniem", pichceniem bez pośpiechu i śledzeniem moich ulubionych, Waszych blogów :)Czy to uzależnienie? =)Czy tak już zostanie? Że
będę tu wracać, częściej lub rzadziej ale zawsze wracać?To mój blog, moje miejsce w
sieci. Coś co lubię robić. A co najważniejsze - tutaj znajduję osoby, które podzielają moje hobby :)Tak więc mój blogusiu puci puci...mamunia się Tobą zajmie już teraz porządnie ;*

Składniki:duża pierś z
indykamały
brokuł2
marchewki100g
boczku wędzonegokubek gęstej
śmietany ok 300ml
olejsólpieprzpapryka wędzona
oreganoząbek
czosnku200ml gorącego
bulionuryżWykonanie:KROK 1 -
Mięso z indyka kroję w dowolną kostkę i wrzucam do woka na rozgrzany
olej. Przyprawiam
solą,
pieprzem,
papryką i
ziołami. Podsmażam a w tym czasie kroję
boczek - ja użyłam wędzonego ale może być również surowy. Dodaję do
mięsa, mieszam i podsmażam.

KROK 2 -
Marchew obieram, myję i kroję w kostkę - dodaję do reszty.
Śmietanę przelewam do miseczki i wlewam po trochu
bulion ciągle mieszając. Ząbek
czosnku wyciskam do miseczki. Taki sosik wlewam do woka.

KROK 3 -
Brokuł myję, rozdzielam na drobne różyczki i dodaję do reszty. Całość mieszam i razem podgotowuję. Doprawiam jeszcze do smaku
ziołami,
solą i
pieprzem. Danie jest gotowe jak
brokuł jest miękki -lub tak jak ja lubię lekko twardawy:) Danie podaję na
ryżu.