ßßß
Gęsta zupa-krem z kalafiora i ziemniaków, świetnie smakuje ze świeżym koperkiem. Osobiście lubię jednak jak w zupie pływają kawałki kalafiora, więc zostawiam kilka nie miksując ich.Składniki1 kalafior (może być mrożony)kilka ziemniaków2 litry wywaru warzywnego na kościgałka muszkatołowa, sól, pieprzświeży koperekSposób przygotowaniaKrok 1Do gorącego bulionu wrzucamy kalafior podzielony na mniejsze różyczki i ziemniaki pokrojone w kostkę. Gotujemy do miękkości. Miksujemy, ale z niecałą ilością wywaru, aby krem był bardziej gęsty. Doprawiamy gałką muszkatołową, a przy podawaniu dekorujemy koperkiem.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 10.0/ 10 (1 vote cast)Krem z kalafiora, 10.0 out of 10 based on 1 ratingPodobne wpisyZupa kalafiorowo- cukiniowaZupa kalafiorowaChłodnikZupa z zielonej soczewicy i pomidorówJarzynowy krem z groszkiem ptysiowym