ßßß Cookit - przepis na Rzodkiewkowa pasta kanapkowa

Rzodkiewkowa pasta kanapkowa

nazwa

Wykonanie

Dziś po raz pierwszy w życiu jadłam liście rzodkiewki. Mogę powiedzieć że są smaczne, a co najważniejsze (jadłam je już kilka godzin temu) – wciąż żyję.
Pasta jest typowo śniadaniowa, bardzo smaczna w zestawieniu z chrupiącym chlebem.
Składniki
10 rzodkiewek (dużych)
6 liści rzodkiewek
3 jajka
2 plastry sera (u mnie salami)
1 łyżeczka jogurtu naturalnego (u mnie grecki)
1 łyżeczka majonezu
1 łyżeczka chrzanu
sól, pieprz
Sposób przygotowania
Krok 1
Jaja ugotować na twardo, gdy ostygną pokroić je w drobną kosteczkę. Rzodkiewki i ser również drobno pokroić. Liście rzodkiewki posiekać na małe kawałeczki.
Krok 2
Wszystkie składniki wymieszać z jogurtem, majonezem i chrzanem, doprawić do smaku solą i pieprzem.
VN:F [1 . 9.22_1171]
proszę czekać...
Rating: 8.1/ 10 (7 votes cast)
Rzodkiewkowa pasta kanapkowa, 8 . 1 out of 10 based on 7 ratings
Podobne wpisy
Pasta jajeczna z porem i kiełkami
Placuszki z serkiem wiejskim i jogurtem
Pasta krewetkowa z sezamem
Źródło:http://coolinarnie.pl/2013/05/8907/rzodkiewkowa-pasta-kanapkowa