ßßß
Dziś po raz pierwszy w życiu jadłam liście rzodkiewki. Mogę powiedzieć że są smaczne, a co najważniejsze (jadłam je już kilka godzin temu) – wciąż żyję.Pasta jest typowo śniadaniowa, bardzo smaczna w zestawieniu z chrupiącym chlebem.Składniki10 rzodkiewek (dużych)6 liści rzodkiewek3 jajka2 plastry sera (u mnie salami)1 łyżeczka jogurtu naturalnego (u mnie grecki)1 łyżeczka majonezu1 łyżeczka chrzanusól, pieprzSposób przygotowaniaKrok 1Jaja ugotować na twardo, gdy ostygną pokroić je w drobną kosteczkę. Rzodkiewki i ser również drobno pokroić. Liście rzodkiewki posiekać na małe kawałeczki.Krok 2Wszystkie składniki wymieszać z jogurtem, majonezem i chrzanem, doprawić do smaku solą i pieprzem.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 8.1/ 10 (7 votes cast)Rzodkiewkowa pasta kanapkowa, 8 . 1 out of 10 based on 7 ratingsPodobne wpisyPasta jajeczna z porem i kiełkamiPlacuszki z serkiem wiejskim i jogurtemPasta krewetkowa z sezamem