Wykonanie
czyli proste i szybkie śniadankoDzisiaj kolejna pasta na bazie
jajek, tym razem jednak z dodatkiem
kiełków rzodkiewki. Śmiało można użyć zamiennie innego rodzaju
kiełków, lub wymieszać różne. Przepis jest mega łatwy i szybki, samo przygotowanie zajmuje minimum czasu.
Kiełki tym razem kupne, niestety nie miałam ostatnio czasu na pilnowanie mojej kiełkownicy, jednak w weekend mam zamiar to zmienić i zająć się zasadzeniem świeżych
ziół i
kiełków :)Pasta najlepiej smakuje na świeżo, jednak śmiało można przygotować ją sobie wcześniej do pracy.Z tej porcji najadły się 2 osoby :)

Składniki4
jajka1,5 łyżki
majonezu1,5 łyżki
jogurtupół opakowania
kiełków np.
rzodkiewkisól i
pieprzWykonanie
Jajka gotujemy na twardo, obieramy i po przestygnięciu trzemy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy
majonez i
jogurt i doprawiamy do smaku. Wsypujemy
kiełki i mieszamy.Podajemy z
pieczywkiem.Smacznego :)