Wykonanie

Ciacho, które doskonale komponuje się z
herbatą lub
mlekiem.Składniki4
jajka (osobno ubić
białka z odrobiną
soli i
cukru)1 szkl
cukru1
margaryna (ze szklanką
oleju też wyszło)1 szkl
mąki3/4 szkl
mąki ziemniaczanej1,5 łyżeczki
proszku do pieczeniatrochę
kakaoSposób przygotowaniaKrok 1
Białka ubić z odrobiną
cukru i
soli.
Żółtka utrzeć z
cukrem, dodać rozpuszczoną i przestudzoną wcześniej
margarynę. Dodawać stopniowo
mąki i proszek. Wylać większość masy do keksówki. Zostawić trochę i dodać
kakao do uzyskania koloru. Wyłożyć resztę masy na wierzch. Piec 40-60 min w 180*C w (czas w zależności od piekarnika).VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 8.6/ 10 (5 votes cast)Babka piaskowa, 8 . 6 out of 10 based on 5 ratingsPodobne wpisyBabka
dyniowo-pomarańczowaBabka ziemniaczanaKremowa babka ziemniaczanaBabka ryżowa z niespodzianką w środku – danie konkursoweBabka ziemniaczana a’la pizza