ßßß Cookit - przepis na Pasta z ryby wędzonej i fety

Pasta z ryby wędzonej i fety

nazwa

Wykonanie

Jeśli masz ochotę na miłą odmianę śniadania to polecam tą pastę. Kapary i feta nadają jej charakterystyczny, ciekawy posmak.
Składniki
1 makrela wędzona (może być też inna wędzona ryba)
0,5 opakowania sera typu feta
3 łyżki jogurtu greckiego (może być zwykły )
2 łyżki kapary
0,5 czerwonej cebuli
pieprz (najlepiej świeżo mielony)
Sposób przygotowania
Krok 1
Makrelę wyjmujemy ze skóry i ości. Wkładamy do miski. Dodajemy ser feta, kapary, pokrojoną w kostkę cebulkę i jogurt. Przyprawiamy pieprzem. Soli nie dodawałam, bo składniki same w sobie są dość słone. Wszystko mieszamy do połączenia składników.
VN:F [1 . 9.22_1171]
proszę czekać...
Rating: 10.0/ 10 (1 vote cast)
Pasta z wędzonej ryby i fety, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Podobne wpisy
Ptysie francuskie z pastą rybną
Pasta rybna
Rybna pasta z oliwkami i awokado
Feta z bazylią w cieście francuskim
Szpinak z pastą jajeczną
Źródło:http://coolinarnie.pl/2013/02/3263/pasta-z-wedzonej-ryby-i-fety