Postanowiłam upiec małe babeczki na tak zwany “ząb”. Babeczki są smaczne. Pokusić się na nie mogą nawet ci którzy dbają o “linię” czy chorzy na cukrzycę. Oczywiście wtedy należy użyć dżemu dla diabetyków (bez cukru a czekolada gorzka 75%). Z podanego przepisu wyszło mi 15 babeczek.Składniki:3 łyżki stewii3 jajka250 g. mąki80 g. masła ( lub margaryny)2 łyżeczki proszku do pieczenia14 łyżek mleka1/2 słoika dżemu ( użyłam truskawkowego)200 g. czekolady10 sztuk orzecha włoskiegoWykonanie:Wbić do naczynia 3 jajka, dodać masło, stewię i dokładnie ubić.Kiedy masa będzie pulchna wsypać mąkę, proszek do pieczenia i wlać mleko.Dokładnie wymieszać.Do małych foremek na muffinki nałożyć po jednej łyżce ciasta.Na wierzch ciasta nałożyć po łyżeczce dżemu, połówce orzecha i kawałek czekolady.Można dodatkowo posypać posiekanymi orzechami.Włożyć do pieca na ok 30 minut (sprawdzić patyczkiem czy ciasto się upiekło). Temperatura pieczenia ok. 190-200 st.