Wykonanie
To moja pierwsza, tak ekspresowa
sałatka z
makaronu z zupek chińskich. Wprawdzie staram się unikać gotowych dań, zwłaszcza zupek. Jednak kiedy nie ma się pomysłu na
sałatkę imprezową, ta właśnie jest idealna i bardzo szybka. Do sałatki dodajemy składniki jakie mamy, lub jakie lubimy najbardziej. Myślę że moja wersja przypadnie wam do gustu.
SKŁADNIKI :2 opakowania zupek chińskich ( użyłam ostre )1 puszka
czerwonej fasoli1 puszka
kukurydzy150 dkg dowolnej
wędliny, użyłam
szynki150 dkg
żółtego sera2
pomidory bez gniazd nasiennych4-5
ogórków konserwowychgarść ciemnych
oliwek, pokrojonychgarść posiekanej
natki pietruszkisól,
pieprz do smaku2 łyżki
majonezuPRZYGOTOWANIE :Zupki chińskie kruszymy, wsypujemy
przyprawy które posiadają i zalewamy wrzątkiem. Po napęcznieniu
makaronu, zupki odcedzamy na durszlaku. Następnie
makaron przekładamy do miski, dodajemy pokrojoną w kostkę
szynkę,
ser,
ogórki i
pomidory, oraz odcedzoną
fasolkę,
oliwki i
kukurydzę.
Sałatkę doprawiamy do smaku, dodajemy
majonez i
natkę pietruszki, dokładnie mieszamy.
Sałatkę przekładamy do półmisków, przechowujemy w lodówce i podajemy schłodzoną. Smacznego.