Sałatka z kilku składników, które znalazłam w lodowce, ale podana w pięknym naturalnym naczyniu :) Prawda, że apetyczna kolacja ?Składniki :po 1 średnim pomidorze na osobę na każdy pomidor:1-2 plastry szynki lub innej wędliny (u mnie pieczony schab)1-2 plastry żółtego seraok. 1 cm. posiekanej białej części poraposiekana natka zielonej pietruszki (ilość wg uznania)1 łyżeczka majonezusól, pieprz do smakuPrzygotowanie :Szynkę i ser kroję w drobną kostkę, pora siekam bardzo drobno. Wszystko przekładam do miski. Ostrym nożem skrajam górę pomidora, a środek wydrążam, odsączam nadmiar soku. Miąższ pomidora siekam, dodaję do pozostałych składników razem z natką pietruszki, doprawiam całośc do smaku solą i pieprzem. Farszem napełniam wydrążone pomidory.Przepis autorski.