Wykonanie
Sałatka o smaku wiosennym, dietetyczna i lekka. W wersji light zamiast
majonezu użyłam
jogurtu. Najlepiej smakuje sama lub z dodatkiem
ciemnego pieczywa.

SKŁADNIKI :4
jajka ugotowane na twardo1/2 puszki
kukurydzy1/2 części
pora, pokrojonego w talarkikilka
rzodkiewek, startych na tarce jarzynowej
roszponkakilka plasterków papryczki słodkiej lub ostrejSOS:4 łyżki
jogurtu naturalnego1 płaska łyżeczka
musztardy1 łyżeczkam
iodusól,
pieprz do smaku1 ząbek
czosnku, przeciśnięty przez praskęPRZYGOTOWANIE :Składniki sosu dokładnie mieszamy.
Kukurydzę odcedzamy,
białka i
żółtka ścieramy na tarce jarzynowej osobno.W misce, układamy warstwowo starte
białka, lekko je dociskając i polewając sosem, następnie
żółtka, również polane sosem,
kukurydzę,
por i
roszponkę z papryczką. Przed podaniem
sałatkę polewamy sosem.Smacznego.
