Wykonanie
Tarta na gotowym cieście francuskim z
serem i
śliwkami.
Owoce możemy użyć dowolne, ja akurat miałam
śliwki. Bardzo szybkie w przygotowaniu co bardzo mi się podoba, a jak smakuje sami oceńcie.

SKŁADNIKI :1 płat gotowego
ciasta francuskiego200
sera twarogowego300 ml
jogurtu naturalnego2
jajka5 łyżek
cukru1
budyń waniliowy bez
cukru300 g
śliwek węgierek2 łyżki
cukru pudru do posypania tarty
Ciasto francuskie rozwijamy, formę na tartę wykładamy papierem do pieczenia i układamy na nim ciasto. Wystające brzegi odcinamy.
Ser dokładnie mielimy, przekładamy do miski, dodajemy
jajka,
cukier,
jogurt i
budyń. Wszystko dokładnie łączymy. Masa serowa jest lekko lejąca ale to nie szkodzi,
ser ładnie się zetnie w piekarniku.Na
ciasto francuskie wylewamy masę,
śliwki kroimy na pół, wyciągamy pestki i układamy połówki w
masie serowej.Tartę pieczemy w piekarniku w 190-180 * C, przez około 30 minut. Jeżeli
ser jest dalej lejący wydłużamy czas pieczenia ciasta.Ostudzoną tartę posypujemy
cukrem pudrem. Smacznego.

