ßßß Cookit - przepis na Talarki z ciasta francuskiego z twarogiem

Talarki z ciasta francuskiego z twarogiem

nazwa

Wykonanie

Smakuja po upieczeniu prawie jak odsmazane pierogi :) Ale nieco mniej roboty z nimi, zdecydowanie. na ok. 12 sztuk
1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego
1 jajko
4 lyzki cukru
1 budyn waniliowy
400 g twarogu
Twarog rozcieramy z jajkiem, cukrem i budyniem na gladka mase. Kto lubi moze dodac do nadzienia rodzynki. Na rozwalkowane ciasto francuskie nakladamy kupki masy. Kroimy w kwadraty. Kwadraty skladamy w koperte- cztery rogi do srodka. Piec w nagrzanym do 200 °C piekarniku ok. 30 minut. Koperty samoistnie sie otwieraja i wygladaja wtedy tak:
Źródło:http://zkartoflanegopola.blox.pl/2010/07/Talarki-z-ciasta-francuskiego-z-twarogiem.html