Wykonanie
Dzisiaj proponuję coś w miarę lekkiego na obiad, czyli
makaron pełnoziarnisty penne z
szpinakiem i
fetą.Danie bardzo szybkie w przygotowaniu a jakie smaczne.

SKŁADNIKI :250 g
makaronu penne, u mnie pełnoziarnisty300 g
mrożonego szpinaku, polecam z Lidla (Green Grocers) z dodatkiem
śmietany2 łyżki gęstego
jogurtu greckiego1
cebula2 łyżki
oleju3 ząbki
czosnku, przeciśnięte przez praskę
sól,
pieprz do smaku100 g
sera fety, pokrojonej w kostkęPRZYGOTOWANIE :
Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente, odcedzamy.W garnku podpiekamy na
oliwie cebulę, dodajemy
szpinak, podgrzewamy aż całkowicie się rozmrozi,możemy dolać troszkę
wody, gdyby był zbyt gęsty.Dusimy 2-3 minuty, dodajemy
czosnek, doprawiamy do smaku.Nakładamy na talerze porcje
makaronu, polewamy
szpinakiem, posypujemy
serem.Smacznego.