Wykonanie
Dzisiaj pomysł na pyszną
sałatkę z
roszponki,idealna na przekąskę,śniadanie lub kolację.
Sałatka jest szybka w przygotowaniu no i bardzo zdrowa.

SKŁADNIKI :Pojemnik roszpunki1 mały
serek wiejski 150 g Pilos1
filet z piersi kurczaka (może być podwójny,upieczone i pokrojone)1
granat (dostępny w Lidl )2 ząbki
czosnku,przeciśnięte przez praskęgarść
kukurydzy konserwowej1/2 części
papryki czerwonej,pokrojonej w kostkę100 g
słoneczniku prażonegokilka ciemnych
oliwek bez pestek
SŁONECZNIKI PRAŻONY :Polecam przepis na przygotowanie
słonecznika prażonego :
słonecznik prażonyPRZYGOTOWANIE :Roszpunkę płukany w wodzie,osuszamy (najlepiej użyć wirówki do
sałat).
Kurczaka podpiekamy z dowolnymi
przyprawami na
oleju,kroimy w kostkę i studzimy.Do miski przekładamy
sałatę,dodajemy
kurczaka,
paprykę,
kukurydzę,
oliwki,
słonecznik i nasiona
granatu.
Serek wiejski mieszamy z
czosnkiem i wlewamy do
sałaty,wszystko delikatnie mieszamy łyżką.Przechowujemy w lodówce.
Sałata z
roszponki ładnie się prezentuje,pysznie smakuje a składniki wprawdzie możemy dobierać sami.


