Wykonanie
            Kapusta kiszona zasmażana to świetny dodatek obiadowy,idealna do klusek,kopytek itp.W przygotowaniu nie ma dużo pracy jedynie czas gotowania nie jest krótki,ponieważ 
kapusta musi byc bardzo miękka.Na koniec zasmażka i 
kapusta gotowa.Przygotowuję ją również na święta ale dodaję odrobinę 
suszonych grzybków.Obie wersje są bardzo pyszne.

SKŁADNIKI :500 g 
kapusty kiszonej2 
cebule obrane i pokrojone w kostkę1 
liść laurowy2 kulki, 
ziela angielskie5 ziarnek 
pieprzuodrobina 
soli i mielonego 
kminkupieprz, 
sól do smaku
magi do smaku3 łyżki 
oleju do podpieczenia 
cebuliZASMAŻKA :2 łyżki 
oleju3 łyżki 
mąki pszennejNa patelni podpiekamy 
mąkę z 
olejem,do uzyskania jasno brązowego koloru, dokładnie rozdrabniamy widelcem, aby nie powstały gródki. Zasmażkę studzimy.PRZYGOTOWANIE :
Kapustę płuczemy z nadmiaru kwasu, przekładamy do garnka, dodajemy liść, ziele, 
pieprz w ziarnkach, zalewamy 
wodą, tak aby 
kapusta była przykryta, następnie gotujemy około 1 godziny. Dolewamy troszkę 
wody, gdyby było jej bardzo mało i dalej gotujemy aż będzie miękka.
Cebulę podpiekamy na 
oleju, dodajemy do 
kapusty, doprawiamy 
solą, 
pieprzem i 
magi. Kiedy płyny znacznie odparują, wsypujemy cześć zasmażki, mieszamy. Jeżeli konsystencja jest zbyt rzadka dosypujemy jeszcze zasmażki, 
kapustę zagotowujemy i odkładamy do przestygnięcia.UWAGI ; Najsmaczniejsza 
kapusta zasmażana jest na drugi dzień, pozostawiam ją na gazie, po długim gotowaniu, na drugi dzień ponownie zagotowuje i dopiero wtedy dodaję zasmażkę. Tak przygotowana zachwyci nie jednego smakosza 
kapust.Smacznego.
