Wykonanie
Omlet to wyjątkowa propozycja na śniadanie, lub kolację a zwłaszcza z
wędzonym łososiem i
suszonymi pomidorami. Jest lekki i pyszny, położony na liściach
sałat i posypany
serem lazur ma wyjątkowy smak. Przepis nie jest skomplikowany więc możesz takim śniadaniem zaskoczyć ukochaną osobę:)

SKŁADNIKI :2
jajka1 łyżeczka
masła2-3 łyżki
mlekasól do smakuDodatkowo:kilka
pomidorów suszonych z zalewy, drobno pokrojonychplastry
łososia wędzonegodowolny
miks sałatodrobina pokruszonego
sera pleśniowego lazur
bułka wiejskaPRZYGOTOWANIE :
Jajka wbijamy do miseczki, wlewamy
mleko, solimy. Wszystko chwilę ubijamy widelcem. Na patelni topimy
masło, zmniejszamy ogień, wlewamy
jajka. Gdy omlet będzie już podpieczony przewracamy go
łopatka na drugą stronę, posypujemy częścią
suszonych pomidorów. Na talerz wykładamy porcję
sałat, na to złożony omlet, dekorujemy plastrami
wędzonego łososia, posypujemy pozostałymi
pomidorami i pokruszonym
serem. Podajemy z chrupiącym
pieczywem.Smacznego!