Wykonanie
Pierwsze grzybobaranie w tym roku zakończone sukcesem a spiżarnia bogatsza o trzy kosze
maślaków J . Udało się również znaleźć kilka rydzów, które stały się wspaniałym dodatkiem do dzisiejszej jajecznicy.Śniadanko udało się wyśmienicie. Aromatyczna jajecznica, pachnąca
grzybami i lekka
zielona sałatka...wszystko co lubię:)Naprawdę polecam…

Składniki:mała salaterka obgotowanych rydzy3 duże
jaja od szczęśliwych kur1 łyżka
masłasól do smakuRydze myjemy i chwilę obgotowujemy w lekko osolonej wodzie. Przygotowane odstawiamy do lekkiego ostygnięcia a następnie kroimy w paski.Na małej patelni rozpuszczamy
masło a następnie dodajemy rydze. Smażymy krótką chwilę aż
grzybki zaczną ładnie pachnąć i lekko się zrumienią. Następnie wbijamy
jajka, solimy i energicznie mieszamy. Smażymy do pożądanej konsystencji. Ja lubię jak jajecznica jest wilgotna ale nie za wolna.

Gotową jajecznicę podajemy z
sałatką, ale ten przepis następnym razem.Pozdrawiam…