Wykonanie
Czas zerwać wczesne
jabłka a wprawdzie one już same spadają ,smaczne ,soczyste i pachnące latem a co mnie zdziwiło to to że do samego ogryzka są czerwone.Pomyślałam sobie że na ciasto idealnie będą się nadawać.
SKŁADNIKI:1 kg
jabłek1 kostka
margaryny Kasi3 szklanka
mąki1/5 szklanka
cukru pudru2
żółtka2 łyżki gęstej
śmietany2 łyżeczki
proszku do pieczeniaKRUSZONKA:1/4 kostki
margaryny1/2 szklanka
mąki5 łyżek
cukruPRZYGOTOWANIE :Składniki na ciasto zagnieść,blachę wyłożyć papierem do pieczenia i rozłożyć na niej rozwałkowane ciasto kruche.
Jabłka obrać i pokroić na małe kawałki bez szypułek,poukładać na cieście.Składniki na kruszonkę zagnieść i pokruszyć na
jabłka.Całość posypuję odrobiną
cukru.Piec w piekarniku nagrzanym do 150-160 * C około 40 min.Ciasto jest bardzo pyszne i szybkie w wykonaniu.Polecam.