Wykonanie
Szybkie danie z włoskiej kuchni , na bazie
serka ricotta, ze szczyptą
chili, aromatyczne, rozgrzewające i syte, idealne na zimne jesienne dni, gdy zasiądziesz nad talerzem tego aromatycznego spaghetti, od razu poczujesz skąpaną w słońcu Italię !Wszystkie produkty zakupicie w Lidl Polska gdzie obecnie trwa właśnie włoski tydzień.
Składniki:40 dag
makaronu spaghetti tricolor25 dag
sera ricotta20 dag
chudego boczku parzonego1
cebula2 ząbki
czosnku2 łyżki
oliwy1
papryka chili z zalewy olejowej3 łyżki
sosu włoskiego z
migdałamisól morska do smakuszczypta
pieprzu do smakulistki świeżego
oregano lub
bazylii do posypaniaWykonanie:
Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu, trzymamy w ciepłym miejscu.
Boczek kroimy w cienkie paseczki,
cebulę siekamy,
czosnek przeciskamy przez praskę.Wrzucamy do garnka z rozgrzaną
oliwą smażymy 5 minut .Po chwili dodajemy osączoną z zalewy i pokrojoną
chili, mieszamy.Następnie zestawiamy z ognia, dodajemy
ser ricotta oraz
sos pomidorowy, mieszamy chwilę podgrzewamy, doprawiamy do smaku
solą oraz
pieprzem , mieszamy z ugotowanym wg wskazówek na opakowaniu
makaronem.Podajemy gorące danie, posypane
bazylią lub świeżym
oregano.Bon Appetit!Ofertę włoskiego tygodnia znajdziecieTUTAJ