Jutro niedziela więc dziś post na słodko, jak to u mnie zazwyczaj bywa.Pyszny mega słodki kajmakowiec na różowym biszkopcie umili romantyczne chwile we dwoje przy kawie ale nie tylko, polecam na różne okazje!Troszkę inna wersja słynnego 3 bita.SkładnikiCIASTO:4 duże jajka1/2 szklanki mąki pszennej1/2 szklanki cukru1 łyżeczka proszku do pieczeniaczerwony barwnik spożywczy w żeluKREM:1/2 litra mleka1 budyń śmietankowy2 łyżki mąki pszennej1/2 szklanki cukru3/4 kostki margaryny1 żółtkoDODATKOWO:1 puszka kajmaku150 g solonych krakersów150 g herbatnikówmaślanych100 g czekolady mlecznejPIANKA CAPPUCCINO:1/2 litra śmietany kremówki 36%3 łyżki cukru pudru2 śmietan fiks2 łyżki kawy cappuccino w proszkuSposób przygotowaniaCIASTO: białka jaj ubijamy na sztywną pianę wsypując w trakcie ubijania cukier, dodajemy żółtka jaj miksujemy pod koniec stopniowo wsypujemy po łyżce mąki wymieszanej z proszkiem, dodajemy odrobinę czerwonego barwnika-tyle aby uzyskać taki efekt jaki nas zadowoli.Tak przygotowane ciasto wylewamy do wyłożonej pergaminem standardowej blaszki do pieczenia i pieczemy 25 minut w temp 160*c.Po upieczeniu studzimy.KREM:Z mleka odlać 3/4 szklanki i rozpuścić proszek budyniowy z mąką pszenną, resztę mleka zagotować z cukrem i do gotującego wlać roztwór i ugotować budyń.Wystudzić.Miękkie masło utrzeć na puch dodając po łyżce zimnego budyniu oraz pod koniec miksowania dodając żółtko przygotować krem.PIANKA CAPPUCCINO: Dobrze schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno dodając pod koniec puder i kawę cappuccino, delikatnie mieszamy.PRZEŁOŻENIE: Różowy biszkopt smarujemy kremem układamy krakersy smarujemy karmelem przykrywamy herbatnikami na to wykładamy piankę kawową, posypujemy startą na tarce mleczną czekoladą. Chłodzimy całą noc w lodówce.Życzę smacznego ;-)