Wykonanie
Moje imieninowe ciasto. Pyszne, lekkie. Nie za słodkie i z aromatem
kawy. Jeśli kogoś przekonałam do tych smaków, to zapraszam.



Składniki :
Biszkopt :* 3
jajka* szklanka
mąki pszennej* łyżeczka
proszku do pieczenia* 3/4 szklanki
cukruPrzygotowanie :
Jajka ubić na puch dodając
cukier, wsypać
mąkę przesianą z
proszkiem do pieczenia. Całość wymieszać, przelać do prostokątnej foremki i piec 30 minut na złoty kolor w 180 stopniach. Wystudzony
biszkopt przekroić na pół.Do nasączenia potrzebujemy pół kubka
cappuccino z ilości 6 łyżeczek
kawy.Masa budyniowa :* litr
mleka* 3 budynie
czekoladowe bez
cukru* 6 łyżek
cukruPrzygotowanie :
Mleko zagotować z
cukrem, rozpuścić proszek budyniowy i wlać do gotującego się
mleka. Mieszać, zagotować.* 2 małe
śmietanki kremówki po 200 ml* 2 łyżki
żelatyny* pół kubka
cappuccino z ilości 10 łyżeczek
kawy* łyżka
cukru pudru
Przygotowanie :Kremówki ubić z
cukrem,
żelatynę rozpuścić w ciepłej
kawie, przestudzić i po troszkę dolewać do ubijanej kremówki.Na połowę nasączonego
biszkoptu wylać masę budyniową, przykryć ją drugim
biszkoptem, nasączyć. Przygotowaną masę z kremówek wylać na drugi
biszkopt. Schłodzić. Ciasto można posypać wiórkami
czekolady.