ßßß
Cookit - przepis na Biszkopt:
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Biszkopt:
Składniki
Cukier
Mąka
Mąka ziemniaczana
Proszek do pieczenia
Masło
Mleko
Śmietanka
Mąka pszenna
Cukier waniliowy
Pomarańcza
Dżem
Woda
Cukier puder
Sok z cytryny
Rum
Wódka
Polewa czekoladowa
Wykonanie
Przy weekendzie zostawiam Wam przepis na lekkie puszyste ciasto
biszkoptowe
z aksamitnym rozpływającym się w ustach kremem z nutą
pomarańczy
.
Składniki
Biszkopt
:6 jaj wiejskich3/4 szklanki
cukru
1 szklanka
mąki
tortowej1/2 szklanki
mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka
proszku do pieczenia
50 g
masła
2 łyżki startej skórki z
pomarańczy
Krem:850 ml
mleka
3,2%250 g
masła
2 budynie
śmietankowe
2 łyżki
mąki pszennej
5 łyżek
cukru
16 g
cukru waniliowego
3 łyżki soku z
pomarańczy
400 ml musu lub
dżemu
pomarańczowego
Poncz:3/4 szklanki
wody
2 łyżki
cukru pudru
2 łyżki
soku z cytryny
2 łyżki
rumu
lub
wódki
Polewa czekoladowa
do dekoracjizłoty krokant1.2.3.Składniki ponczu łączymy ze sobą4.Przełożenie: Pierwszy płat
biszkopta
nasączamy ponczem smarujemy musem
pomarańczowym
oraz połową kremu przykrywamy
biszkoptem
i czynność powtarzamy, przykrywamy znów
biszkoptem
polewamy
polewą czekoladową
i dekorujemy. Zostawiamy ciasto na całą noc w lodówce aby stężało.Życzę smacznego !
Źródło:
http://waniliaikardamon.blogspot.com/2014/11/pomaranczowy-puszek.html
Przepisy powiązane
Karpatka
Karpatka
Karpatka
Karpatka
Karpatka
Składniki powiązane (0)