ßßß
Cookit - przepis na Ognisty kociołek
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Ognisty kociołek
Składniki
Papryka zielona
Czosnek
Marchew
Bulion
Koncentrat pomidorowy
Musztarda
Pomidor
Ocet winny
Papryka ostra
Papryka słodka
Pieprz cayenne
Schab
Cebula
Oliwa z oliwek
Papryka czerwona
Wykonanie
Aromatyczne pełne pikantnych smaków rozgrzewające i sycące jednogarnkowe danie w sam raz na jesienne czy zimowe chłody. Po powrocie ze spaceru rozgrzeje nie jedną zmarzniętą duszę….:)Do potrawy użyłam wędzonej
papryki
firmy SKWORCU
przyprawa
ta wspaniale podkreśliła smak dania,wyszło pysznie!
Składniki70 dag
schabu
wieprzowego2
cebule
3 łyżki
oliwy
½
papryki czerwonej
½
papryki zielonej
4 ząbki
czosnku
1
marchewka
2 ½ szklanki
bulionu
rosołowego1 łyżka
koncentratu pomidorowego
1 łyżeczka
musztardy
sarepskiej3
pomidory
1 łyżeczka czerwonego
octu winnego
½ łyżeczki wędzonej
ostrej papryki
SKWORCU1 łyżeczka
słodkiej papryki
Jarzynka do smakuszczypta
pieprzu cayenne
1.2.Zeszklić
cebulę
z
czosnkiem
dodać
mięso
, oprószyć jarzynką do smaku, krótko przesmażyć na dużym ogniu mieszając, podlać
bulionem
dusić aż
mięso
będzie miękkie, w czasie duszenia dołożyć pokrojone
papryki
i
marchewkę
.3.Doprawić do smaku czerwonym
octem winnym
,
papryką
wędzoną oraz słodką, dodać łyżeczkę
musztardy
oraz
koncentrat pomidorowy
, wszystko razem gotować 10 minut zestawić z ognia. Podawać gorące danie.
SKWORCU
Źródło:
http://waniliaikardamon.blogspot.com/2014/10/ognisty-kocioek.html
Przepisy powiązane
Sofrito - baza hiszpańskiej kuchni
Sofrito - baza hiszpańskiej kuchni
Sofrito - baza hiszpańskiej kuchni
Sofrito - baza hiszpańskiej kuchni
Sofrito - baza hiszpańskiej kuchni
Składniki powiązane (0)