ßßß
Cookit - przepis na Ognisty kociołek
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Ognisty kociołek
Składniki
Schab
Cebula
Oliwa z oliwek
Papryka czerwona
Papryka zielona
Czosnek
Marchew
Bulion
Koncentrat pomidorowy
Musztarda
Pomidor
Ocet winny
Papryka ostra
Papryka słodka
Pieprz cayenne
Wykonanie
Aromatyczne pełne pikantnych smaków rozgrzewające i sycące jednogarnkowe danie w sam raz na jesienne czy zimowe chłody. Po powrocie ze spaceru rozgrzeje nie jedną zmarzniętą duszę….:)Do potrawy użyłam wędzonej
papryki
firmy SKWORCU
przyprawa
ta wspaniale podkreśliła smak dania,wyszło pysznie!
Składniki70 dag
schabu
wieprzowego2
cebule
3 łyżki
oliwy
½
papryki czerwonej
½
papryki zielonej
4 ząbki
czosnku
1
marchewka
2 ½ szklanki
bulionu
rosołowego1 łyżka
koncentratu pomidorowego
1 łyżeczka
musztardy
sarepskiej3
pomidory
1 łyżeczka czerwonego
octu winnego
½ łyżeczki wędzonej
ostrej papryki
SKWORCU1 łyżeczka
słodkiej papryki
Jarzynka do smakuszczypta
pieprzu cayenne
1.2.Zeszklić
cebulę
z
czosnkiem
dodać
mięso
, oprószyć jarzynką do smaku, krótko przesmażyć na dużym ogniu mieszając, podlać
bulionem
dusić aż
mięso
będzie miękkie, w czasie duszenia dołożyć pokrojone
papryki
i
marchewkę
.3.Doprawić do smaku czerwonym
octem winnym
,
papryką
wędzoną oraz słodką, dodać łyżeczkę
musztardy
oraz
koncentrat pomidorowy
, wszystko razem gotować 10 minut zestawić z ognia. Podawać gorące danie.
SKWORCU
Źródło:
http://waniliaikardamon.blogspot.com/2014/10/ognisty-kocioek.html
Przepisy powiązane
Sofrito - baza hiszpańskiej kuchni
Sofrito - baza hiszpańskiej kuchni
Sofrito - baza hiszpańskiej kuchni
Sofrito - baza hiszpańskiej kuchni
Sofrito - baza hiszpańskiej kuchni
Składniki powiązane (0)