Dziś przedstawię Wam mój krem z brokułów. Robiłam go pierwszy raz i muszę stwierdzić, że nawet mi się udał więc na pewno ponowię próby :)Potrzebne będzie:6 szt. skrzydełek z kurczaka na wywar1 marchew1 pietruszka1 seler1 cebula1/2 kg brokułów - ja robiłam ze świeżych można też z mrożonychrosołki Drobiowe WiniaryprzyprawaMaggiPieprzziele angielskieśmietana 18%Przygotowanie:Na porcję dla 4 osób musi być około 2 litry wywaru.Zaczynamy od wywaru. Po oczyszczeniu skrzydełek zalewamy je wodą i gotujemy. Następnie zbieramy szumowinę, czyli pianę powstałą podczas gotowania. Dodajemy 2 rosołki, kilka ziarenek pieprzu i ziela angielskiego. Do tego dodajemy warzywa, czyli marchew, pietruszkę, seler. W między czasie, gdy wywar się gotuje my na palniku opiekamy cebulkę. Później dodajemy ją do wywaru. Doprawiamy przyprawąMaggi i gotujemy aż warzywa będą miękkie.Brokuły można gotować z wywarem, jednak ja robię to osobno. Zawsze ciężko mi jest wymierzyć odpowiednią ilość wywaru do kremu. Wolę to zrobić osobno i do brokułów dodawać warzywa i wywar (bez cebuli) i blenderować. Resztę wywaru można zamrozić lub zostawić i na drugi dzień ugotować na nim inną zupkę np. pomidorową :)Na koniec na talerzu dodajemy śmietanę.SMACZNEGO!!!!