ßßß
Składniki:6 jajek1,5 szklanki cukru (można dać mniej)1,5 szklanki oleju3 szklanki mąki1 łyżeczka sody oczyszczonej3 łyżeczki kakaocynamon (opcjonalnie)1 kg jabłek pokrojonych w kostkęSposób wykonania:1. Jajka ubić z cukrem na puch. Dodać przesianą mąkę z sodą oczyszczoną, powoli miksować, a potem wlać olej i dodać kakao i cynamon.2. Na koniec dodać jabłka pokrojone w kostkę i wymieszać łyżką.3. Ciasto wylać na blachę (36x24cm) wyłożoną papierem do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 180 st.C przez 30-40 minut do suchego patyczka.4. Po wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem.Smacznego!!!
Zapraszam też na podobne ciasto kakaowe, ale ze śliwkami (KLIK).