ßßß
Składniki:Naleśniki:2 szklanki mleka1 szklanka wody gazowanej2 czubate szklanki mąki pszennej2 jajka1/2 łyżeczki solikilka łyżek olejuFarsz:100-150 g sera typu feta500 g świeżego szpinaku typu baby2 ząbki czosnku1 łyżka masła klarowanegoświeżo mielony pieprzSposób wykonania:1. Z podanych składników robimy ciasto naleśnikowe i smażymy naleśniki.2.Szpinak myjemy, drobniej kroimy. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy szpinak, dusimy. Po 5 minutach dodajemy zmiażdżone ząbki czosnku i pokruszoną fetę. Dusimy kolejne 5 minut. Na koniec doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem.3. Naleśniki smarujemy ciepłym farszem.Smacznego!!!Źródło: Agata gotuje