Wykonanie
Zaskakująco pyszne naleśniki, na które przepis znalazłam w książce Specjały kuchni domowej z Biblioteczki Poradnika Domowego. Polecam!

Składniki:1 szklanka
mąki1 szklanka
mleka1 szklanka
wodyszczypta
soli2 łyżki
oleju2
jajkaFarsz:20 dag
półtłustego sera białego2
jajka2 łyżki
masłałyżka posiekanego
koperkułyżka posiekanej
natki pietruszkisól,
pieprzSposób wykonania:1. Składniki na ciasto miksujemy, odstawiamy na 10-15 minut, po czym smażymy naleśniki.2.
Ser rozdrabniamy widelcem, dodajemy
żółtka,
masło,
sól i
pieprz oraz
zieleninę. Ucieramy. Na koniec mieszamy z ubitą pianą z
białek.3. Przygotowanym farszem smarujemy naleśniki, zwijamy w rulon i smażymy na rumiano.Smacznego!!!