Wykonanie
Zapraszam dziś na trochę inną odmianę drobiowych kotletów. Pomysł zaczerpnęłam z jednej z książek siostry Anastazji.
Składniki:6 kawałków
piersi z kurczakasól,
pieprzCiasto:100 g
mąki1/2 szklanki
wody1/2 szklanki
mleka1
jajkosólodrobina
cukruSposób przygotowania:1. Piersi myjemy, osuszamy, rozbijamy na kotlety.2.
Mięso obsypujemy
solą i
pieprzem.3. Składniki na ciasto naleśnikowe miksujemy. Jeśli jest za rzadkie, to należy dodać
mąki. Odstawiamy na 10-15 minut.4.
Mięso zanurzamy w cieście, wyciągamy. Smażymy na rozgrzanym
oleju na małym ogniu z obu stron do zrumienienia.5. Podajemy z ulubionymi dodatki (np.
sałatką).Smacznego!!!