Wykonanie
            
Kto z nas nie uwielbia naleśników, szczególnie tych z 
serkiem albo nutellą.........? Istna rozpusta dla podniebienia, szczególnie w tej biszkoptowej, delikatnie piankowej wersji :)Składniki:4 
jajka1 i 1/4 szklanki 
mąkiszklanka 
mleka1/2 szklanki 
wody (może być potrzebne więcej albo mniej)1 łyżeczka 
cukruszczypta 
soli1. 
Żółtka oddzielamy od 
białek, łączymy z 
mlekiem, następnie wsypujemy 
mąkę i energicznie mieszamy. 
Białka ubijamy ze szczyptą 
soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodajemy 
cukier. Do masy jajecznej dajemy pianę z 
białek i delikatnie mieszamy (pianę dodajemy porcjami!).


2. Na patelni rozgrzewamy 
olej, naleśniki smażymy z 2 stron na złoty kolor. Podajemy z ulubionymi dodatkami - u mnie nutella, 
syrop klonowy i sos 
truskawkowy :)


