Wykonanie
Propozycja sałatki na świąteczny stół. Przepis pochodzi ze zbiorów siostry Anastazji. Nieznacznie go zmodyfikowałam.

Składniki:1 mały słoik
selera pokrojonego w paski1 puszka
kukurydzy1 puszka
ananasa2
jabłka4-5
jajek3
ogórki kiszone1
czerwona cebula20 dag
szynki konserwowejposiekany
szczypioreksól,
pieprzmajonez2
pomidorySposób przygotowania:1.
Jajka ugotować, ostudzić, pokroić w kostkę.2.
Kukurydzę i
selera odsączyć z zalewy.3.
Ogórki kiszone pokroić w kosteczkę.4.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki,
jabłka obrać, pokroić
pomidory i
jabłka w kostkę.5.
Szynkę pokroić w paseczki lub kostkę, a plastry
ananasa w kostkę.6.
Cebulę drobno posiekać.7. Wszystko wymieszać, dodać
majonez,
szczypiorek, doprawić
solą i
pieprzem.Smacznego!!!