Wykonanie
Dynia po raz drugi - tym razem jako dodatek do racuszków - pyszne! Polecam Wszystkim niezdecydowanym .
Składniki:3 dag
drożd ży40 dag miąższ u z dyni1 szk lanka m
leka1 szklanka
mąki2 łyżki
cukru2
jajka1 łyżeczka
cynamonuszczypta
soliolej do smażenia
cukier puder do posypaniaSpos ób przygotowania:1. Do letniego
mleka dodać
drożd że, rozpuścić, dodać
cukier i odstawić do wyrośnięcia.2. Obraną
dynię zetrzeć na tarce jarzynowe j.3. Wymieszać składniki:
mąkę,
jajka,
sól,
cynamon i
drożdże rozpuszczone w
mleku. Następnie dodać
dynię i całość starannie wymieszać.4. Odstawić na chwilę do wyrośnięcia, po czym smażyć porcjami na
oleju. Gotowe posypać
cukrem pudrem.Smacznego!!!Źródło: Agatka gotuje i smakuje