ßßß
Składniki:główka sałaty lodowej1 czerwona cebulapół czerwonej paprykipuszka tuńczyka w wodzie lub sosie własnym2 pomidorygarść czarnych oliwekogórek zielony3 jajka ugotowane na twardoSos:1 łyżka soku z cytryny6 łyżek oliwypół łyżeczki musztardypieprz, sól do smakuzioła prowansalskieSposób przygotowania:1. Sałatę rwiemy na kawałki. Cebulę kroimy w piórka, paprykę w paski, pomidora w ósemki, obranego ogórka w półplasterki.2. Ugotowane jajka kroimy na ćwiartki.3. Tuńczyka odsączamy na sicie.4. Wszystkie składniki sosu dokładnie mieszamy.5. W misce mieszamy warzywa, tuńczyka i sos. Przekładamy na talerzyki i podajemy z ćwiartkami jajek.
Smacznego :)Źródło: Rozkosz smaku