ßßß
Składniki:Na pulpety:1 kg mięsa mielonego - dowolnego rodzaju1 cebula1 jajko1 bułka2-3 ząbki czosnkuwłoszczyznapieprz, sólNa sos koperkowy:1 szklanka słodkiej śmietankipół szklanki startego żółtego sera3 łyżki świeżego posiekanego koperkuSposób przygotowania:1. Namoczoną i odciśniętą bułkę dodać do mielonego mięsa, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, wbić jajko i dodać drobniutko pokrojoną cebulę. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku. Z masy mięsnej uformować jednakowej wielkości pulpety.2. Zagotować wodę z włoszczyzną, do gotującej się wody wkładać ostrożnie pulpety.3. Ugotowane kulki przełożyć do żaroodpornego naczynia.4. Wszystkie składniki na sos wymieszać. Zalać sosem pulpety. Zapiec w piekarniku do momentu zgęstnienia i zrumienienia sosu.SMACZNEGO :)