Wykonanie
Przepis na farsz z
kaszą mam w moim zeszycie od dobrych dwóch lat. W końcu udało mi się zabrać za te pierożki. Polecam serdecznie, gdyż ta wersja pierogów jest naprawdę pyszna.
Składniki:Ciasto:3 szklanki
mąki1 szklanka ciepłej przegotowanej
wody1
jajko2-3 łyżki
olejusólFarsz:25 dag
białego sera1,5 szklanki
kaszy1
cebulasól,
pieprzSposób przygotowania:1.
Kaszę ugotować na sypko w lekko osolonej wodzie.2.
Cebulę zrumienić na
oleju.3. Połączyć wszystkie składniki na farsz i dobrze wymieszać. Doprawić do smaku.4. Z podanych składników zagnieść ciasto. Wałkować i wykrawać krążki. Na każdy krążek nałożyć łyżeczkę farszu i starannie zlepić pierogi.5. Gotować w osolonym wrzątku. Podawać z ulubionymi dodatkami, np. z topionym
masłem, skwarkami lub zrumienioną
cebulką.
SMACZNEGO :)