Wykonanie
Korzystałam już z tego przepisu wiele
razy i jest niezawodny. Pochodzi jeszcze z czasów, kiedy nie miałam dostępu do internetu, a przepisy przepisywałam z kobiecych
pism. Polecam :)

Składniki:Ciasto:3 szklanki
mąki krupczatki3/4 szklanki
cukru1 kostka
margaryny2
jajka1 opakowanie
cukru waniliowego2 łyżeczki
proszku do pieczeniaPonadto:2 opakowania budyniu
śmietankowego lub
waniliowegomleko (ilość w zależności jakich używamy
budyni - patrzymy na przepis na opakowaniu)1-1,5 kg
jabłek (użyłam szarej renety)Sposób przygotowania:1. Składniki na ciasto posiekać, zagnieść, podzielić na dwie części, jedną rozwałkować i wyłożyć
ciastem blachę.2.
Jabłka obrać, pokroić w grubą kostkę, wyłożyć na ciasto.3. Ugotować
budyń na
mleku, gorącym zalać
owoce.4. Drugą część ciasta rozwałkować, przykryć nią
budyń. Ciasto nakłuć widelcem, piec 45 minut w 200st.C.

SMACZNEGO :)