ßßß
Składniki:Ciasto:3 szklanki mąki krupczatki3/4 szklanki cukru1 kostka margaryny2 jajka1 opakowanie cukru waniliowego2 łyżeczki proszku do pieczeniaPonadto:2 opakowania budyniu śmietankowego lub waniliowegomleko (ilość w zależności jakich używamy budyni - patrzymy na przepis na opakowaniu)1-1,5 kg jabłek (użyłam szarej renety)Sposób przygotowania:1. Składniki na ciasto posiekać, zagnieść, podzielić na dwie części, jedną rozwałkować i wyłożyć ciastem blachę.2. Jabłka obrać, pokroić w grubą kostkę, wyłożyć na ciasto.3. Ugotować budyń na mleku, gorącym zalać owoce.4. Drugą część ciasta rozwałkować, przykryć nią budyń. Ciasto nakłuć widelcem, piec 45 minut w 200st.C.
SMACZNEGO :)