Wykonanie
Jedno z najszybszych ciast jakie do tej
pory robiłam ( nie licząc czasu pieczenia ). Bardzo proste, pyszne, znika w mgnieniu oka. Wygląda trochę jak zakalec ale nim nie jest, wypróbujcie naprawdę warto. Przepis
Magdy Gessler a wypatrzony na blogu Słodkie cuda .
Składniki :4 łyżki
mąki4 łyżki
cukru4 łyżki
oleju4
jajałyżeczka
proszku do pieczenia1
cukier waniliowy ( 16 g ) dodatkowo dodałam 1/4 łyżeczki domowej
wanilii w proszku3-4 średnie
jabłkaWszystkie składniki oprócz
jabłek mieszamy razem za pomocą łyżki,
łopatki na jednolitą masę. Odstawiamy.
Jabłka obieramy, tniemy na ósemki. Układamy ciasno w tortownicy o średnicy 20-21 cm. Zalewamy
ciastem. Pieczemy w temp. 170°C przez 45 minut.Smacznego :)