Delikatne w smaku, pyszne smarowidło które warto zrobić w większej ilości, bo lubi szybko znikać ;)W tle domowy chleb pieczony przez moją koleżankę na podstawie tego przepisu:http://www.mojewypieki.com/przepis/chleb-wieloziarnistyJest absolutnie przepyszny i każdemu polecam go upiec :)Na nieduży pojemnik :2 awokado nieduże1 mały pomidor2 średnie pieczarki3 suszone pomidory suszone na słońcu z oleju2 małe ząbki czosnku2 łyżki oliwy1 łyżka cytryny1 łyżeczka octu winnego0,5 łyżeczki majeranku0,5 łyżeczki czerwonej papryki1/4 lub więcej płaskiej łyżeczki pieprzuAwokado rozgniatamy widelcem na papkę, pomidor, pieczarki i suszone pomidory kroimy bardzo drobno, czosnek przeciskamy przez praskę. Dodajemy do rozgniecionego awokado razem z przyprawami i wszystko delikatnie mieszamy. Dla smaku każdą posmarowaną kromkę chleba delikatnie posypujemy solą.