Wykonanie

Babeczki są proste i szybkie w wykonaniu. Do babeczek najlepiej użyć
oleju rzepakowego.
Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega-3 i dlatego często dodaję go do moich potraw.Składniki:Wszystkie składniki odmierzane są na podstawie dużego kubka
jogurtu naturalnego, umytego, wysuszonego.1 kubek
jogurtu naturalnego (0,4 L)1 kubek
cukru1 kubek
oleju rzepakowego3
kubki mąki3
jajka1/2
torebki proszku do pieczeniaotarta
skórka z cytryny i
pomarańczyszczypta
soli1/2 łyżeczki
kardamonu i
kurkumy (opcjonalnie)
cukier puder do posypaniaDo miski przełożyć
jogurt. Wymyć, wytrzeć kubek i na jego podstawie odmierzyć
cukier,
mąkę (przesiać),
olej rzepakowy. Dodać
jajka,
proszek do pieczenia,
przyprawy, otartą skórkę z
pomarańczy i
cytryny. Wyrobić mikserem na gładką masę. Wypełnić formy do babeczek.*Piec ok. 20 min. w piekarniku na grzanym do 2 00 ° C.Po upieczeniu posypać
cukrem pudrem.*Ciasto można piec w keksówkach, tylko czas pieczenia się wydłuża. Piec do suchego patyczka.Smacznego :)